Aankomende projecten

Voormalig Pniëlkerk

De voormalige Pniëlkerk staat leeg en wordt herontwikkeld. Dit markante, historische pand wordt gerenoveerd en krijgt een winkelbestemming. Het kerkgebouw stamt uit 1913. In de loop der jaren heeft de kerk echter heel wat bijgebouwen gekregen. Alles wat na het bouwjaar aan of om de kerk is gebouwt, is inmiddels gesloopt. De hoofdingang aan de Tuinstraat krijgt een opknapbeurt en komt direct aan het nieuwe Thoomesplein te liggen. Pal naast de Bernard van Kreelpoort.

Momenteel wordt gezocht naar een partij die het gebouw een passende commerciële bestemming geeft. Om potentiële kopers te trekken, heeft Het Keizerrijk Architecten samen met de gemeente Veenendaal een ontwerp gemaakt. Dit plan laat zien welke mogelijkheden het gebouw heeft, zonder dat de kerkelijke uitstraling verloren gaat. Met deze ideeën en schetsontwerpen hoopt de gemeente partijen te interesseren voor het pand.

Voormalig Rabobank-kantoor

Aan de Brouwersstraat stond een kantoorgebouw van Rabobank Vallei en Rijn. Op deze markante plek in het hart van een gloednieuw winkelgebied verrijst straks ook een Brouwerspoort-gebouw. Een schitterende locatie om te ondernemen én te wonen. Aan het nieuwe Thoomesplein, langs de Brouwersgracht en grenzend aan de Bernard van Kreelpoort.

De nog te benoemen architect krijgt de opdracht een gebouw van hoogwaardige kwaliteit te ontwerpen. Met een bijzondere uitstraling in lijn met de andere Brouwerspoort-gebouwen. Op de begane grond komt circa 1.300 m² winkels en daarboven een dertigtal ruime appartementen, verdeeld over drie etages. Onder het gebouw wordt een parkeergarage gerealiseerd, onder andere voor de nieuwe bewoners en het winkelpersoneel. 

Voormalig kantoor ING

ING is verhuisd naar Sajet. Haar oude kantoor aan de Brouwersgracht is gesloopt en wordt herontwikkeld. Dit terrein ligt tussen Sajet en de bouwplaats van Tricotage in en wordt momenteel gebruikt als werkterrein. Op dit perceel komen twee gebouwen. 

Beide gebouwen krijgen meerdere bestemmingen. Op de begane grond komen commerciële ruimten, zowel voor detailhandel als dienstverlening. Daarbovenop worden middelgrote tot zeer ruime appartementen en penthouses gerealiseerd, verdeeld over drie bouwlagen. Op de eerste woonlaag komt zelfs een gemeenschappelijke binnentuin, waardoor het er ondanks de centrale ligging rustig wonen is. Onder de twee gebouwen komt een gezamenlijke parkeerkelder met privé parkeerplaatsen voor de appartementen.

Nieuwbouw achterzijde Corridor

Een plint van winkels en appartement daarboven. Tegen de achterzijde van passage Corridor wordt nieuwbouw gerealiseerd. Met de bouw van twee projecten, verdwijnen aan de Brouwersgracht de ‘achterkanten’ van de winkels. 

Aan de Brouwersgracht komen twee entrees naar passage Corridor: bij Albert Heijn en tussen Konings Optiek en Bart Smit. Beiden worden op een fraaie manier vernieuwd, waarbij vooral de entree tussen Konings Optiek en Bart Smit een echte blikvanger wordt. Mulleners + Mulleners Architecten werkt aan het definitief ontwerp voor dit project.

Parkeerplaats Coornhertpad

Waar nu nog parkeerterrein Coornhertpad ligt, wordt op termijn ook nieuwbouw gerealiseerd. Dit project is momenteel onderwerp van studie. Nadat de overige Brouwerspoort-projecten zijn gerealiseerd, wordt dit project ontwikkeld.