Colorant

Van verloederd hoekje naar markante plek, hartje Brouwerspoort!

Aan de westzijde van Brouwerspoort langs de Brouwersgracht is het Thoomesplein gerealiseerd. Een plein met bomen en bankjes om te ‘verblijven’. Colorant roept de beleving van de binnenstad op door grachtenpanden met elk hun eigen entree en een springende gevel die varieert in hoogte en kleur. 

Colorant is gebouwd op de hoek van Brouwersgracht/Tuinstraat en vervangt het achterste deel van Horlogerie Van Manen. Dit project is gerealiseerd op een markant punt: aan de Veense ‘grachtengordel’ en tegenover het Kees Stipplein. Bovendien ligt dit gebouw aan de doorsteek naar de Hoofdstraat; bij de Bernard van Kreelpoort die het bestaande en nieuwe centrum met elkaar verbindt.

Op de begane grond is 1.500 m² winkels gerealiseerd, dienstverlening en (dag)horeca. Daarboven zijn, verdeeld over drie bouwlagen, vijftien huur- en vijftien koopappartementen gebouwd, ieder met een eigen balkon. Op de eerste verdieping liggen de appartementen aan een daktuin. Een penthouse met dakterras siert een gedeelte van de vierde verdieping. De woningen zijn verschillend van grootte, variërend van 80 tot 150 m². Onder Colorant is een parkeerkelder van 1.500 m² gebouwd, waar de bewoners en ondernemers van het gebouw hun auto kunnen parkeren.

Colorant is een ontwerp van Huibers en Jarring Architecten bna en bouwbedrijf Van Driesten uit Harskamp realiseert het project.