Artist impression nieuwe stadstrand

Stadstrand

Stadswoningen aan het stadstrand

Brouwerspoort wordt met de bouw van de stadswoningen op het Stadsstrand weer een stukje completer. ‘Aan het Stadsstrand’ in hartje centrum Veenendaal is een bijzonder project van woningen in de vorm van een strandhuis en daaronder eetgelegenheden vermomd als strandpaviljoen.

Alle twaalf eigenzinnige, en in zijn soort uitzonderlijke, stadswoningen hebben een strandhuisuitstraling met een terras of balkon. Een fijne samenstelling van binnen- en buitenleven. Daarnaast zijn de woningen ‘Aan het Stadsstrand’ bewust duurzaam gebouwd en daardoor zeer energiezuinig. Het materiaalgebruik is hoogwaardig en duurzaam en doet daarmee recht aan de groene omgeving waarmee Veenendaal zich omringt. ‘Aan het Stadsstrand’ is een unieke kans om te wonen in een uitzonderlijke en eigentijdse nieuwbouwwoning aan dé hotspot van Veenendaal.

Kijk voor meer informatie op: www.aanhetstadsstrand.nl.

Strandpaviljoen

Naar verwachting start de bouw van het strandpaviljoen in de zomer van 2020. De aanpassingen van het openbaar gebied volgen aansluitend. Hieronder valt bijvoorbeeld de inrichting van het vernieuwde stadsstrand. Dit ontwerp is tot stand gekomen in overleg met de klankbordgroep voor het stadsstrand. Momenteel loopt de procedure aanvraag omgevingsvergunning.

De oplevering van het project is naar verwachting in de zomer van 2021, maar een exacte datum is nog niet bekend. Het vernieuwde stadsstrand biedt ook mogelijkheden voor (kleinschalige) evenementen.

Naar het overzicht