De Cultuurfabriek

Cultuurfabriek

De Cultuurfabriek ligt aan het Kees Stipplein. In dit culturele gebouw zijn gevestigd: Bibliotheek Veenendaal, Kunstuitleen Veenendaal, Informatiepunt centrum Veenendaal, Museum Veenendaal en Historische Vereniging Oud-Veenendaal.

Activiteiten

ActiviteitenBezoekers van De Bibliotheek Veenendaal kunnen hier veel meer dan alleen boeken lenen. Op zo’n 2.000 m2 vloeroppervlak bevindt zich een up-to-date boekencollectie, een leescafé en een beeldentuin. Met de Kunstuitleen, het Museum Veenendaal, het Informatiepunt centrum Veenendaal en het Grand Café in hetzelfde pand, beschikt  de Cultuurfabriek over een mix aan voorzieningen. Die diversiteit vergroot de levendigheid rond het Kees Stipplein en versterkt het culturele aanbod in Veenendaal.

In de Cultuurfabriek worden talloze activiteiten georganiseerd. Voor een overzicht van het aanbod Op de website van de Cultuurfabriek vindt u een overzicht van het aanbod.

Ontwerp

De Cultuurfabriek is een combinatie van nieuwbouw en gerestaureerde authentieke elementen. De buitenkant van het gebouw, met kleurige stenen, gemetseld in een breimotief, verwijst naar de Hollandia wolfabriek, die ooit op dezelfde plek stond. De hoofdentree aan het Kees Stipplein kenmerkt zich verder door de glazen pui van 16 meter hoog, met allerlei termen die verwijzen naar de wolindustrie.